Omgeving

Gelegen tussen de wijnvelden in het zuidelijk deel van de Provence ligt Nans-les-Pins. Een typisch Provençaals dorp aan de voet van het Massif de la Sainte-Baume. Het klimaat is aangenaam, waardoor de regio ook geschikt is voor verblijf in voor- en najaar. Gezien de gunstige ligging biedt de directe omgeving een grote variatie aan mogelijkheden, zoals wandelen en fietsen, strandleven en prachtige steden.

Nans-les-Pins

Het centrum van Nans-les-Pins kent leuke straatjes en een typisch Provençaalse markt met prachtige platanen. Er is een 17e eeuwse kapel en er zijn nog ruïnes van het kasteel en de resten van de voormalig versterkte stad te vinden. Vanuit Nans-les-Pins ligt op korte afstand het Massif de la Sainte-Baume, met de indrukwekkende grotkerk van Maria Magdalena: sedert lange tijd een bekend bedevaartsoord.

Natuur

Een van de meest indrukwekkende natuurgebieden in Frankrijk is de "Gorges du Verdon", met het prachtige Lac de St Croix. Dit gebied bevindt zich op ongeveer 75 km vanaf Nans-les-Pins. Maar ook een bezoek aan de Calangues, de ruige kuststrook tussen Cassis en Marseille, is meer dan de moeite waard. Daarnaast zijn er in de directe omgeving meerdere fiets- en wandeltochten te maken, waaronder een deel van enkele bekende Grand Randonnées.

Strand

De stranden en badplaatsen aan de Middellandse Zee zijn bereikbaar binnen ca. 40 autominuten.
In Cassis, Les Lecques, Bandol en Sanary kunt u niet alleen zwemmen, maar ook genieten van gezellige terrasjes en heerlijke restaurants. Daarnaast zijn er diverse boottochten langs de kust te maken.

Steden

Vanuit Nans-les-Pins liggen indrukwekkende Zuid-Franse steden onder handbereik.
Plaatsen zoals Aix-en-Provence (45 km), Avignon en de grote havenstad Marseille (45 km) zijn zeker een bezoek waard. Maar ook Cannes, St. Tropez en Nice en het mondaine Monaco mogen niet ontbreken en bieden die typische sfeer van de Cote d'Azur.
Op korte afstand ligt St. Maximin met de indrukwekkende gotische basiliek gewijd aan Maria Magdalena.

Markten

Kleurrijke markten zijn kenmerkend voor de Provence. Het is de plaats waar ook de kok zijn ingrediënten koopt.
U vindt er groente, fruit, kruiden, kazen, olijven, worst, vlees, honing, bloemen, zepen, kleding, lavendelwatertjes en vers brood.
De kleinschalige markten van Nans-les-Pins, St. Zacharie en St. Maximin de la Sainte Baume geven een goede indruk van het Provençaalse leven. In de grotere plaatsen is er ook een "marché au brocante" (rommelmarkt) aanwezig, waar onbetaalbaar antiek naast heuse rommel wordt verkocht.

 

 

 

 

 

Naar boven
 
Aix-En-Provence

Vergroting omgevingsfoto's

 

Calangue Klaprozenveld in St. Zacharia Trap naar grot Maria Magdalena Cassis Strand in Saint-Cyr-sur-Mer Marseille Monaco in de nacht Boulevard van Nice De markt van Nans-les-Pins Kleurenpracht op de markt