Actief

Veel activiteiten, zoals kanovaren, ruige wandeltochten, excursies, golf(lessen) en fietstochten zijn direct vanuit het park te ondernemen. De plaatselijke Office de Tourisme, gesitueerd op de markt in Nans-les-Pins, heeft een uitgebreid aanbod voor verschillende activiteiten. Ook zijn er volop mogelijkheden voor tennis (o.a. op het park zelf) en paardrijden in de omgeving.

Golf

Naast het park ligt de fameuze 18-holes golfbaan van Nans-les-Pins: "Le Golf de la Sainte Baume". Hier kunnen ook golflessen worden genomen. Via de receptie van het park kunt u met korting greenfees kopen. Binnen een uur rijden vanuit Nans-les-Pins liggen nog 11 andere golfbanen, allen van uitstekende kwaliteit, zoals:

  • Golf de Servanes (Mouries)
  • Golf de Salette (Marseille)
  • Golf de Fregatte (Bandol met uitzicht op zee)
  • St. Endréol (La Motte)
  • Barbaroux (Brignoles).

De meeste banen zijn ook toegankelijk voor golfers met een hoge handicap. Alle banen kunnen tevoren (o.a. via internet) worden gereserveerd.

Adventure

De ruige omgeving biedt talloze mogelijkheden voor activiteiten zoals, kanovaren, raften, adventure-parken (klimmen, abseilen etc.) en mountainbiken. Voor kinderen zijn er diverse themaparken , zoals:

  • Het westernpark OK Corral (Cuges les Pins)
  • Magicland (Marseille)
  • Het zwemparadijs Aquatica (Frejus)
  • Aqualand (Saint Cyr sur Mer).

Wandelen

Het gebied rondom Nans-les-Pins staat bekend om de mooie wandelroutes. Eén van deze wandelroutes (Chemin des Roys) is ooit gelopen door de koningen van Frankrijk (Charles Vll, Louis XI, François I, Louis XIII en Louis XIV) tijdens hun pelgrimstocht naar Sainte Baume. Er zijn verschillende Grand Randonées in het gebied. De routes zijn via het Office de Tourisme te verkrijgen.

Wijnproeven

Naast de Franse keuken zijn ook de wijnen uit het land vermaard. Wijnproeven kan zelfs tot ultiem vakantiedoel worden verheven. De 2600 jaar oude Provence is de oudste streek van Frankrijk en de rosé is de allereerste bekende wijn. U zult de grote wijnkwaliteitsmerken ontdekken door een oneindige verscheidenheid van wijn in verschillende tinten en van Provencaalse druivensoorten; wijnroutes, kastelen en beroemde wijngaarden; wijnhuizen en musea.

Gastronomie

Laat u verleiden en kies voor de zonnige gerechten van het zuiden. Proef de zee in een onovertroffen visgerecht, smul van de kruidige stoofpotten uit het achterland en geniet van de unieke - vaak met truffel verrijkte - wildschotels die zo karakteristiek zijn voor de Var. Vanzelfsprekend vergezeld van zo'n heerlijke lokale wijn. In de directe omgeving vindt u toprestaurants, zoals Chateau de Nans met de typisch Provençaalse keuken en Domaine de Chateauneuf.

 

 

Naar boven
Golfplezier

Vergroting
foto's

 

Impressie golfbaan Golfbaan Golf de la Sainte Baume Adventurepark Klimpret Raften Wandelroute 'Grand Randonnee' Massif de la St. Baume Wijnproeven Restaurant Domaine de Ch�teauneuf